Vraag en antwoord

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over CoolSculpting. Interesse in een vrijblijvend consult? Maak dan snel een afspraak!

CoolSculpting FlowerWat is CoolSculpting®?

CoolSculpting® is de behandeling die vetcellen definitief verwijdert met selectieve koeling. Vetrolletjes op de buik, benen, armen, rug en taille verdwijnen voorgoed. Zonder operatie, zonder dieet, zonder sporten, en zonder herstelperiode*.

*Disclaimer: De resultaten en ervaringen kunnen verschillen per patiënt.

CoolSculpting FlowerWat is Cryolipolyse®?

Cryolipolyse® is de techniek die vetweefsel op die precieze temperatuur koelt waardoor de vetcellen kristalliseren en uiteenvallen (apoptosis). De vetcellen verlaten vervolgens geleidelijk het lichaam. Alleen het CoolSculpting apparaat gebruikt deze op Harvard Medical School ontwikkelde Cryolipolyse techniek.

CoolSculpting FlowerVoor wie is CoolSculpting geschikt?

Voor iedereen met een gezond gewicht die graag een of meerdere vetrolletjes ziet verdwijnen. Vetrolletjes die zelfs niet verdwijnen met een dieet of intensief sporten*.

CoolSculpting FlowerWelke vetrolletjes verdwijnen met CoolSculpting?

U kiest zelf welke vetrolletjes u het liefst ziet verdwijnen. Een buikje, de love handles, binnenkant benen, dijen, vetrolletjes op de rug, armen, en zelfs mannenborsten verdwijnen allemaal met CoolSculpting. Precies waar u dat wilt*. Er zijn verschillende vormen van applicators ontworpen speciaal afgestemd op de verschillende soorten vetrollen.

CoolSculpting FlowerWat gebeurt er met de vetcellen?

Vetcellen die met CoolSculpting zijn verdwenen komen nooit meer terug. Ze worden geleidelijk door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd, via de lever en de nieren. Net zoals dat gebeurt met vet uit onze voeding.

CoolSculpting FlowerHoe werkt de behandeling?

Eerst wordt een gelpad aangebracht om de huid te beschermen. Een speciale applicator klemt door middel van zachte vacuümtrek de vetrol tussen 2 koelplaten.

De precieze en gecontroleerde koeling breekt vetcellen op een natuurlijke manier af zonder de huid en omliggende weefsels te beschadigen.

CoolSculpting FlowerWat voel ik tijdens de behandeling?

De eerste 10 minuten voelt u een intense koude en de zachte vacuümtrek van de applicator. U zit in een comfortabele houding en kunt rustig werken op uw laptop of een boek lezen.

CoolSculpting FlowerWat is het resultaat?

Gemiddeld verdwijnen 20% tot 25% van de vetcellen al na een behandeling*. Dat is precies het verschil tussen een buikje en een platte buik. Het scheelt al snel een hele kledingmaat. Bekijk de reviews om een goed beeld te krijgen van het resultaat van de CoolSculpting behandeling.

CoolSculpting FlowerWanneer zie ik resultaat?

Het resultaat is het best te zien na 8 weken*. Dat komt omdat de vetcellen geleidelijk het lichaam verlaten. Groot voordeel is dat de huid zich kan aanpassen aan de slankere contouren zonder te verslappen. Belangrijk is vele onafhankelijke wetenschappelijke publicaties laten zien dat CoolSculpting werkt en veilig is. Daarom heeft de FDA CoolSculpting goedgekeurd.

*De resultaten en ervaringen kunnen verschillen per patiënt.

CoolSculpting FlowerIs het resultaat blijvend?

Ja, de aan de koeling blootgestelde vetcellen worden vernietigd en vetcellen die verdwijnen met CoolSculpting komen niet meer terug. Op de lange termijn is te verwachten dat het resultaat vergelijkbaar is met het resultaat na een liposuctie*. Opgemerkt CoolSculpting verwijdert alleen vetcellen definitief in het behandelde gebied. Wanneer uw levensstijl verandert door verhoogde calorie-iname of minder bewegen zult u opnieuw vet opslaan. Echter wel op een andere plaats op uw lichaam. (Dit is eveneens het geval na een liposuctie of tummy tuck.)

* Zie Longitudinal evaluation of cryolipolysis efficacy: two case studies. Bernstein EF. J Cosmet Dermatol 2013 Jun; 12(2):149-52

CoolSculpting FlowerIs CoolSculpting veilig?

Ja, alleen het CoolSculpting apparaat heeft FDA goedkeuring gekregen voor Cryolipolyse, het veilig en effectief verwijderen van vetcellen met selectieve koeling. Juist met alle reclames en beloftes van schoonheidsinstituten is het belangrijk dat een onafhankelijk overheidsorgaan als de FDA een behandeling als veilig en effectief keurt. De FDA geeft alleen goedkeuring na uitgebreid onafhankelijk klinisch onderzoek. Zie ook http://www.coolsculpting.com/for-physicians/scientific-studies/.

CoolSculpting FlowerWat zijn de kosten?

Een CoolSculpting® behandeling bestaat meestal uit meerdere cycles. Het aantal cycles is afhankelijk van de plaats en de omvang van het vet. Ieder lichaam is anders, net zoals de persoonlijke wensen van een kandidaat. Tijdens het gratis consult stellen we een persoonlijk behandelplan op precies afgestemd op uw lichaam, het gewenste resultaat en budget. Maak een vrijblijvende afspraak voor een gratis consult.

De prijs van een enkele cycle is afhankelijk van het totaal aantal cycles en ligt tussen de €450 en €700.

CoolSculpting FlowerHoeveel behandelingen zijn nodig?

Een behandeling bestaat uit meerdere cycles. Hoeveel cycles nodig zijn is afhankelijk van de plaats en het volume van de vetrol en uw wensen. Soms zijn een paar cycles voldoende en soms is het beter vanwege de grootte van de vetrol na 8 weken de behandeling te herhalen. Bijvoorbeeld: voor slanke benen wordt vaak de binnen- en buitenkant (dijen) behandeld. Dat is 4 cycles in totaal. Weten hoeveel behandelingen of cycles u nodig heeft? Maak een vrijblijvende afspraak voor een gratis consult.

CoolSculpting FlowerHoe lang duurt de behandeling?

Dat is afhankelijk van het aantal cycles. Doordat de behandeling niet pijnlijk is en u comfortabel in een stoel zit kunt u zelfs werken op de laptop. Ontspannen een film kijken of een boek lezen kan natuurlijk ook.

CoolSculpting FlowerIs er een herstelperiode of zijn er bijwerkingen?

De meeste mensen gaan dezelfde dag nog aan het werk. Soms ontstaat er een beurs gevoel, maar dit verdwijnt vanzelf. Ook kan er een paar weken een gevoelsvermindering van het behandelde gebied optreden. Net als bij iedere andere behandeling reageert ieder lichaam weer anders. Heel soms kan er bij de behandeling van de buikzone een soort stekende pijn optreden. Een pijnstiller als Paracetamol is dan meestal afdoende en uiteindelijk verdwijnt de pijn vanzelf. Pijnklachten hebben geen invloed op het resultaat. Dokter Kazem adviseert wel even contact op te nemen voor advies en pijnklachten altijd op het consult te bespreken.

CoolSculpting FlowerMoet ik na de behandeling een dieet volgen?

Nee CoolSculpting is juist bedoelt voor vetrolletjes die zelfs niet verdwijnen met een dieet of sporten. Vetcellen verwijdert met CoolSculpting komen nooit meer terug. Neemt u gewicht toe dan verdeeld het zich over de bestaande vetcellen. Wel zijn de meeste mensen zo blij te zijn verlost van hardnekkige vetrolletjes dat ze een gezonde lifestyle makkelijker volhouden en zonder veel moeite op gewicht blijven.

CoolSculpting FlowerWat is het verschil met liposuctie?

CoolSculpting is geen chirurgische ingreep en er is geen risico of herstelperiode zoals bij een operatie als liposuctie. Met CoolSculpting verlaten de vetcellen geleidelijk het lichaam en is het resultaat niet direct zichtbaar zoals bij liposuctie. Voordeel: het voorkomt een slappe huid zoals vaak het geval na een liposuctie na een zwangerschap of na uw 35ste*.

*Disclaimer: De resultaten en ervaringen kunnen verschillen per patiënt.

CoolSculpting FlowerHoe zie ik het verschil met een namaak Cryolipolyse behandeling?

Op www.coolsculpting.com staan de enige 4 aanbieders in Nederland van CoolSculpting®. Alleen het CoolSculpting® apparaat gebruikt de op Harvard Medical School ontwikkelde Cryolipolyse® techniek en verwijdert vetcellen voorgoed met selectieve koeling. Door onafhankelijk wetenschappelijk bewijs heeft CoolSculpting® een FDA approval gekregen. Zeltiq Aesthetics heeft exclusief de patenten en merkrechten op de Cryolipolyse® techniek en CoolSculpting®. Aanbieders van imitatie behandelingen maken graag gebruik van deze informatie om hun namaakbehandelingen te promoten, natuurlijk voor een veel lagere prijs. Hiervoor gebruiken ze zelfs de merknamen CoolSculpting en Cryolipolyse. Meer weten bekijk de filmpjes van de Consumentenbond over het verschil tussen CoolSculpting en een imitatieapparaat.

CoolSculpting FlowerWat is het verschil met andere non invasieve behandelingen?

Alleen vetcellen reageren op de gecontroleerde koeling van CoolSculpting. De vetcellen worden verwijderd zonder de omliggende weefsels of huid te beschadigen. Dat is niet te vergelijken met de techniek van bijvoorbeeld een laser of ultrasound die ook effect hebben op de omliggende weefsels.

CoolSculpting FlowerKan ik niet beter een dieet volgen en sporten?

Allereerst zijn er geen speciale oefeningen of een dieet die een vetrolletje laten verdwijnen exact waar u dat wilt. En dat is precies wat CoolSculpting wel kan: het verwijdert vetrolletjes precies op de plaats waar u dat wilt. Daarnaast is met CoolSculpting het resultaat blijvend want de vetcellen worden geheel verwijderd. Met sporten en lijnen vermindert u slechts het volume van de vetcellen. De vetcellen zelf blijven bestaan en groeien weer wanneer u stopt met lijnen of sporten.

CoolSculpting FlowerVerlies ik veel gewicht met CoolSculpting?

CoolSculpting is geen manier om veel gewicht te verliezen. Met CoolSculpting verliest u vet en wordt zichtbaar slanker. De vetcellen verdwijnen en dat is goed zichtbaar: een platte buik, slanke benen en armen. Het vet dat verwijdert is komt nooit meer terug*.

*Disclaimer: De resultaten en ervaringen kunnen verschillen per patiënt.

CoolSculpting FlowerWaarom is een consult bij een arts zo belangrijk?

Non invasief betekent niet non medisch. Een CoolSculpting behandeling mag alleen worden gedaan onder supervisie van een arts. Tijdens het consult wordt allereerst bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor CoolSculpting. De hoeveelheid vet en de locatie is belangrijk, maar ook de conditie van de huid. Een plastisch chirurg die ook behandelingen als liposuctie en buikwandcorrectie doet kan dat het best beoordelen. Het belangrijkste is dat u kunt kiezen voor de behandeling die het best bij uw lichaam past want uiteindelijk gaat het erom dat u tevreden bent met het resultaat.

CoolSculpting FlowerWie heeft Cryolipolyse ontdekt?

Dermatologen van Harvard Medical School ontdekten dat vetcellen afsterven bij een temperatuur van 4 graden Celsius, terwijl zenuwen en weefsel eromheen onaangetast bleven. Zij gaven dit proces waarbij vetcellen door koeling afsterven en het lichaam op natuurlijke wijze verlaten de naam Cryolipolyse®. Samen met het bedrijf Zeltiq Aesthetics ontwikkelden zij het CoolSculpting apparaat dat de vetcellen koelt en daarmee elimineert.

CoolSculpting FlowerIs CoolSculpting wetenschappelijk bewezen?

Dermatologen van Harvard Medical School ontwikkelden de Cryolipolyse techniek en het CoolSculpting apparaat. Met dit CoolSculpting apparaat zijn vele onafhankelijke wetenschappelijk onderzoeken gedaan. Deze onderzoeken werden gepubliceerd in diverse medische tijdschriften en tonen aan dat de CoolSculpting behandeling veilig en effectief is. Zeltiq Aesthetics is rechthebbende op de patenten van Cryolipolyse® en heeft het alleenrecht om deze techniek te gebruiken.
Wetenschappelijke studies zijn te vinden op PubMed http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23858510

CoolSculpting FlowerIs het mogelijk om in termijnen te betalen?

Wilt u de kosten voor een CoolSculpting behandeling liever niet in één keer betalen. U kunt een aanvraag voor gespreide betaling doen bij Finally Finance. Dit is een financieringsbedrijf waarmee Kazem Aesthetica samenwerkt. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie?

Boek vandaag nog uw gratis consult!

Wilt u weten of CoolSculpting Elite iets voor u is? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak voor een gratis consult. Vul het formulier in en ons team neemt contact met u op.

Vul hieronder uw naam, e-mailadres en telefoonnummer in dan nemen wij contact met u op.

Kazem Aesthetica
Boeing Avenue 203 Schiphol-Rijk

BIG registratie nummer:
89021971401

info@kazem.nl
0172-509075
Kazem Aesthetica op Instagram Kazem Aesthetica op Facebook

*Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het CoolSculpting apparaat veilig en effectief vetcellen verwijdert middels selectieve koeling.

Op grond van dit wetenschappelijk bewijs heeft de FDA goedkeuring gegeven. Links naar de diverse wetenschappelijke studies zijn hier te vinden. De resultaten en ervaringen kunnen verschillen per patiënt.

Kazem Aesthetica